Bayramiç Barajı zehrinden arındı…
Kazdağları’nın eteklerinde bulunan Bayramiç Barajı’nın yüzeyinin her sene zehirli maddeler içeren zirai ilaç ambalajlarıyla dolması üzerine Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından proje başlatıldı. Proje kapsamında iki yılda 7 ton zirai ilaç ambalajı toplandı. Bayramiç Barajı temiz bir yüzeye kavuştu.

Oksijen deposu niteliğindeki Kazdağları’nda bulunan Çanakkale’deki Bayramiç Barajı çevresindeki çiftçilerin tarım için kullandıkları zirai ilaç ambalajlarını çevreye atması üzerine, 2015 yılında barajın yüzeyi zirai ilaç kutu ve ambalajlarıyla dolmaya başladı.
Yapılan araştırma sonucunda Bayramiç çevresinde yılda ortalama 150 ton zirai ilaç kullanıldığı, her yıl ortalama 15 ton zirai ilaç ambalajının doğaya atıldığı, doğaya atılan bu ambalajların yağmur sularıyla içme suyu temin edilen Bayramiç Barajı’na taşındığı tespit edildi. Köy muhtarları ve çiftçilerin destek verdiği proje kapsamında 2 yılda çiftçilerin kullandığı yaklaşık 7 ton zirai atık ambalajı doğaya atılmadan toplandı. Bayramiç Barajı da temiz bir yüzeye kavuştu.
Kaynak:hurriyet.com.tr